
Masło roztopić w rondelku. Wrzucić wątróbkę, wlać sos sojowy, wymieszać, przykryć i na wolnym ogniu dusić przez 15 minut.
Niedużą formę keksową wyścielić folią spożywczą. Dno i boki wyłożyć herbatnikami.
Wątróbkę zmiksować, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i przełożyć do foremki z ciasteczkami. Posypać uprażonymi i lekko przesiekanymi orzechami laskowymi. Wstawić do lodówki, by pasztet zastygł.
Przed podaniem udekorować świeżym oregano.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia podróże, Boże Narodzenie zawsze spędza w domu –...
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...
Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...
omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...
Z papryką;-)