
Ziemniaki ugotować, odcedzić i ostudzić. Rybę i szczypiorek drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać przeciśnięte przez praskę kartofle oraz jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać – tak, aby uzyskać jednolitą masę. Uformować małe kotleciki (w trakcie lepienia warto zwilżać dłonie wodą). Obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju – na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać na roszponce, z dipem w oddzielnym naczyniu. Składniki sosu wystarczy wymieszać i rozcieńczyć ciepłą wodą. Jeśli nie uda się dostać pikantnej papryczki chipotle, można zastąpić ją kawałkiem papryczki chili.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Nowy sezon programu rozpocznie się bardzo tradycyjnie, bowiem Ewa ugotuje...
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...
Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...
Sól mocno rozgrzać na suchej, teflonowej patelni, wymieszać ze świeżo zmielonym piepr ...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!