Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Oliwki z anchois

Opis przygotowania

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka. Wymieszać.

Przygotować sos. Anchois przełożyć do moździerza, rozetrzeć. Dodać musztardę i sok z pomarańczy. Wymieszać. Wlać oliwę i wszystko razem jeszcze raz wymieszać. Przelać na oliwki z cebulą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 229
Ewa gotuje - odc. nr 229

W kolejnym odcinku Ewa zaprasza na potrawy inspirowane kuchnią hiszpańską....

 

Podobne przepisy

Śledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi śliwkami!

Placuszki z cukinii

Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...

Majonezy smakowe

Domowe sosy na bazie majonezu!

Ratatouille w dużą kostkę

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Pomidory sparzyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki ...

Wróć do listy przepisów