Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Koperkowa z ziemniakami

Opis przygotowania

Na jarzynie jak do rosołu (2 marchewki, 2 pietruszki, 1-2 pory, ½ selera, 1 cebula – warto ją opalić nad ogniem) i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar.

Z gotowego bulionu wyłowić koperek i warzywa. Przyprawić solą do smaku. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.

Zabielić śmietaną. Dodać dużo drobno posiekanego koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 223
Ewa gotuje - odc. nr 223

Tym razem program pod znakiem poczciwego kartofla. Wczesna jesień to bez...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Miska szczęścia z kalafiorem

Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)

Wróć do listy przepisów