Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka wiosenna

Opis przygotowania

Do szklanej miski przełożyć poszatkowaną kapustę pekińską. Na kapuście ułożyć warstwami pokrojone w kostkę pomidory, drobno posiekaną cebulę i pokrojonego w kostkę ogórka. Posypać posiekanym szczypiorem. Przyprawić solą i pieprzem. Kolejna warstwa to ugotowane na twardo i pokrojone na plastry jajka. Na jaja nałożyć majonez. Na samym końcu zetrzeć ser żółty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 218
Ewa gotuje - odc. nr 218

Ostatnio w naszych mediach sporo było hałasu w związku z wędzeniem wędlin....

 

Podobne przepisy

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Wróć do listy przepisów