Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kotleciki wieprzowo-wołowe

Opis przygotowania

Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną i pokrojoną w słupki skórkę z limonki oraz fileciki wycięte z limonki. Dorzucić czosnek - posiekany i roztarty z solą. Dodać posiekany szczypiorek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać, wyrobić, uformować na kształt cygara i nabić na bambusowe patyczki. Usmażyć na oliwie na patelni grillowej.

Na oliwie przesmażyć drobno pokrojoną kiełbasę chorizo. Dodać miód. Oliwki pokroić w krążki. Wymieszać z selerem naciowym pokrojonym w julienne. Dodać chorizo. Na samym końcu dorzucić kilka listków mięty.

Kotleciki podawać z sałatką z selera i oliwek. Udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz oliwkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 203
Ewa gotuje - odc. nr 203

Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na smażone, hiszpańskie pierogi empanadillas...

 

Podobne przepisy

Policzki wieprzowe z kociołka

Rozpływają sie w ustach!

Pierogi z kaszą gryczaną

Na patelni podsmażyć na maśle drobno pokrojoną cebulę. W misce rozdrobnić pałką biały ...

Kacze piersi w sosie karmelowym

Na orientalną nutę...

Wątróbka gęsia z jabłkami w cydrze

Po prostu wątróbka - tym razem gęsia...

Wróć do listy przepisów