
Jajka rozkłóić z mlekiem, przyprawić solą (w wersji wytrawnej można dodać pieprz). Pieczywo zanurzyć w masie jajecznej, usmażyć na maśle - z dwóch stron.
Serwować z dodatkami - wedle uznania, np. z serem żółtym i ketchupem, powidłami lub dżemem morelowym.
Aby uatrakcyjnić potrawę można nadać tostom różne kształty, przykładowo wycinając z pieczywa krążki za pomocą pierścienia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przepisy na Dzień Matki - wyśmienite tosty francuskie na śniadanie do łóżka,...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...
Ziemniaki upiec w żarze w kominku (20-25 minut). Podawać z masłem, odrobiną soli i kw ...
Na mleczku kokosowym!
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...