Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Śledzie w śmietanie

Opis przygotowania

Śledzie moczyć przez kilka godzin w wodzie, obrać ze skóry, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w półplasterki. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny.

Ryby osuszyć, obłożyć cebulą i jabłkiem. Śmietanę  doprawić szczyptą soli, pieprzem i cukrem. Zalać śledzie.

Dekorować posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 51
Ewa gotuje - odc. nr 51

Między karnawałem a czasem przedwielkanocnej refleksji - innymi słowy między...

 

Podobne przepisy

Lodowa fit z cytrusami i indykiem

Sałatę porwać do miski. Z pomarańczy i grapefruita wyciąć filety...

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Pan con chicharrón

Peruwiański street food...

Pasztet z pistacjami

Bardzo delikatny i... orzechowy!

Wróć do listy przepisów