Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ilością wody lub wina. Posłodzić. Dodać goździki i cynamon. Dusić, aż owoce zaczną pływać w gęstym sosie.
Roster udaje się też z mrożonych śliwek - podczas smażenia nie trzeba ich podlewać wodą czy winem, wystarczy bowiem sok spod rozmrożonych owoców.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym programie Ewa Wachowicz odwiedzi akademik przy Al. 29 Listopada w...
Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...
W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.
Ziemniaki upiec w żarze w kominku (20-25 minut). Podawać z masłem, odrobiną soli i kw ...