Awokado naciąć wzdłuż, następnie usunąć pestkę. Łyżką wyjąc miąższ i pokroić w plastry. Ułożyć na półmisku i skropić sokiem z cytryny. Obok dać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Na pomidory poszarpać mozzarellę. Dorzucić oliwki i winogrona. Ułożyć ser z niebieską pleśnią i piórka czerwonej cebuli. Dorzucić kilka uprażonych orzechów włoskich. Skropić oliwą. Udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...
Naszpikowany warzywami keks w wersji wytrawnej;-)
W moździerzu wymieszać...
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...
Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...