
Miękkie masło spienić mikserem i za pomocą łyżki nałożyć na drewnianą deskę. Posypać pokrojonymi migdałami, figami, morelami i pokruszonymi orzechami. Pomiędzy bakalie dać trochę konfitury. Oprószyć solą. Skropić miodem. Dorzucić winogrona. Udekorować kwiatami.
Gotową deskę podawać z pieczywem – najlepiej z pokrojoną bagietką lub bułką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...
Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo c ...
Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...
omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...
Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)