Kminek zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Następnie odcisnąć na sitku.
Twaróg przełożyć do miski, dodać bryndzę i anchois. Przyprawić słodką papryką. Dorzucić wystudzony kminek, dodać śmietanę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
Podawać jako smarowidło do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech weekendach nad Bałtykiem Ewa wróciła do Krakowa, więc gotować...
Awokado rozkroić, pozbawić pestki, miąższ wybrać łyżką, rozdrobnić widelcem. Połączyć ...
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...
Marchewki pokroić na niewielkie kawałki, kalarepę w plastry. Z kalafiora i brokułu od ...
Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.