Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kanapka surfera

Opis przygotowania

Przygotowanie kanapki zacząć od konfitury. Na patelnię wsypać cukier i poczekać, aż się roztopi. Następnie wrzucić pokrojone w piórka cebule, wymieszać i podsmażyć. Gdy się skarmelizują, podlać winem. Dusić tak długo, aż trunek odparuje. Posłodzić miodem, zakwasić octem jabłkowym. Posolić, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Smażyć jeszcze przez chwilę, po czym odstawić do wystudzenia.

Zrobić sos majonezowy – śmietanę lub jogurt wymieszać z majonezem, doprawić sokiem z cytryny, wsypać koperek, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Złożyć kanapkę. Pieczywo rozciąć (nie docinając jednak do końca), podgrzać z obu stron na ruszcie lub patelni grillowej. Posmarować sosem majonezowym. Ułożyć śledzia i konfiturę z cebuli.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 366
Ewa gotuje - odc. nr 366

Kolejny odcinek z krótką wizytą na polskim wybrzeżu. Tym razem Ewa odwiedzi...

 

Podobne przepisy

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Śledzie po kaszubsku

Ryba w pomidorach;-)

Szaszłyki z łososia i ananasa

Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...

Wróć do listy przepisów