Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos tatarski po wiedeńsku

Opis przygotowania

Kapary drobno posiekać. Przełożyć do miski. Cebulę i ogórek pokroić w drobną kostkę. Dodać do kaparów. Dorzucić posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki. Wymieszać z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić, by sos się przegryzł.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 321
Ewa gotuje - odc. nr 321

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Miasta są pięknie przystrojone,...

 

Podobne przepisy

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Pasta serowa z olejem i pestkami dyni

Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...

Chleb gryczany

Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!

Konfitura z żurawiny

Znakomity dodatek do mięs i serów...

Wróć do listy przepisów