Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z kaszy gryczanej

Opis przygotowania

Kaszę ugotować i wystudzić. Boczek pokroić w drobną kostkę, pomidory, rzodkiewki i łodyżki selera na kawałki, szalotki w półplasterki. Wymieszać z kaszą. Dodać czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.

Zamiast pietruszki można dodać kolendrę, wtedy sałatka nabierze bardziej orientalnego smaku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 181
Ewa gotuje - odc. nr 181

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...

 

Podobne przepisy

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Camembert z figami na roszponce

Świetna na start!

Miska na śniadanie

Samo zdrowie!

Wróć do listy przepisów