Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z kaszy gryczanej

Opis przygotowania

Kaszę ugotować i wystudzić. Boczek pokroić w drobną kostkę, pomidory, rzodkiewki i łodyżki selera na kawałki, szalotki w półplasterki. Wymieszać z kaszą. Dodać czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.

Zamiast pietruszki można dodać kolendrę, wtedy sałatka nabierze bardziej orientalnego smaku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 181
Ewa gotuje - odc. nr 181

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...

 

Podobne przepisy

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!

Rukola z grzankami

Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z o ...

Sałatka z serem kozim

Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Wróć do listy przepisów