Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do galaretki, mieszać aż się rozpuści, odstawić do wystudzenia.
Śmietanę zmiksować i porcjami dodać do niej tężejącą galaretkę. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe (część zostawić do dekoracji).
Dno dużej prostokątnej blachy wyłożyć biszkoptami nasączonymi w likierze (np. malibu). Wlać masę, posypać wiórkami i wbić „na sztorc" prażone migdały.
Chłodzić w lodówce przez około 2 godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz pokaże, że można zrobić pyszny, domowy sos...
Ma stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i śm ...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...
Pod kruszonką... Na mące orkiszowej!
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...