
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do galaretki, mieszać aż się rozpuści, odstawić do wystudzenia.
Śmietanę zmiksować i porcjami dodać do niej tężejącą galaretkę. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe (część zostawić do dekoracji).
Dno dużej prostokątnej blachy wyłożyć biszkoptami nasączonymi w likierze (np. malibu). Wlać masę, posypać wiórkami i wbić „na sztorc" prażone migdały.
Chłodzić w lodówce przez około 2 godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz pokaże, że można zrobić pyszny, domowy sos...
Na płatkach owsianych!
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...
Jajka zmiksować z cukrem...
Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)