Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem i posiekaną papryczką chili. Rybę obrać ze skóry, podzielić na kawałki i wyjąć ości. Wszystko połączyć ze sobą.
Na talerzu rozłożyć rukolę i roszponkę. Nałożyć ziemniaki z rybą i majonezem. Można udekorować szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bezą i p...
Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...
Z pieczarkami i szpinakiem;-)
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...