Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata z domowym winegretem

Opis przygotowania

Sałaty przełożyć do miski. Dodać przekrojone na pół pomidorki oraz krążki cebuli.

Przygotować sos. Musztardę połączyć z syropem klonowym. Dodać sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Cienkim strumyczkiem dolać oliwę. Wymieszać. Sałatę polać sosem tuż przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 217
Ewa gotuje - odc. nr 217

Tym razem Ewa zrobi pikantną zupę pieczarkową, zapiekaną pod ciastem francuskim....

 

Podobne przepisy

Szparagi z szynką i parmezanem

Na przystawkę lub drugie danie...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Miska szczęścia z kalafiorem

Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)

Wróć do listy przepisów