Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Talarki z buraczków

Opis przygotowania

Buraczki obrać, zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku (minimum godzina). Wystudzić i pokroić w cienkie plastry. Ułożyć na talerzu. Na każdy plasterek dać łyżeczkę serka homogenizowanego, wymieszanego z serem kozim i drobno posiekanym szczypiorkiem. Na samym końcu można dodatkowo udekorować szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 184
Ewa gotuje - odc. nr 184

Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...

 

Podobne przepisy

Pikle z cukinii

Zakręcone!

Sałatka chińska

Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...

Miska na śniadanie

Samo zdrowie!

Sałata z dresingiem figowym

Sałaty przełożyć do miski, dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Musztard ...

Wróć do listy przepisów