Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka brzoskwiniowa z pekińskiej

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę posiekać. Kapustę i cebulę włożyć do miski, wlać sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.

Śmietanę połączyć z dżemem, dodać melisę i brzoskwinie, wlać na kapustę i delikatnie wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 165
Ewa gotuje - odc. nr 165

W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...

 

Podobne przepisy

Sałatka z czerwonej fasoli

Z porem i pieczarkami;-)

Sałata z grillowanym boczkiem

Warkocze na zielonym;-)

Sałatka z kiszoną dynią

Na Halloween jak znalazł!

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Wróć do listy przepisów