
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytryny i małym strumyczkiem oliwę. Dolać ocet balsamiczny. Sos powinien mieć kremową konsystencję - zbyt gęsty trzeba rozcieńczyć łyżką wody.
Do rukoli dodać kilka przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, zalać sosem, wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swojego magazynu kulinarnego Ewa Wachowicz upiecze na...
Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić sol ...
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...
Arbuza pokroić w dużą kostkę i małym nożykiem usunąć wszystkie pestki. Wrzucić do duż ...
Z kapusty, marchewki, papryki, cebuli, pomidorów i ogórków...