Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Oliwki z serem i winogronami

Opis przygotowania

Oliwki odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Dodać ser pokrojony w kostkę, drobno posiekany czosnek, winogrona, migdały oraz pokrojony szczypior (pędy szalotki). Skropić oliwą i delikatnie wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 179
Ewa gotuje - odc. nr 179

W tym odcinku Ewa zaprasza Nas na oliwkową ucztę. Przygotuje pyszne przekąski...

 

Podobne przepisy

Sałatka 3 sery z oliwkami

Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...

Austriacka sałatka z ziemniaków

Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...

Sałatka 3 sery

Z fetą, mozzarellą i niebieską pleśnią...

Sałatka z pomidorów

Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...

Wróć do listy przepisów