Filet z piersi kurczaka przekroić wzdłuż na pół, przyprawić solą i pieprzem – z każdej strony. Następnie usmażyć na oleju i odstawić do wystudzenia.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić i przełożyć do miski. Gdy wystygnie dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki (zielone trzeba obrać). Dosypać kukurydzę i starty ser żółty.
Mięso pokroić w paski. Połowę dodać do sałatki.
Zrobić sos. Do jogurtu dodać majonez i musztardę. Przecisnąć czosnek, zakwasić sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem i wymieszać. Przelać do miski z sałatką. Dorzucić posiekaną pietruszkę i ponownie wymieszać.
Przełożyć na półmisek. Na wierzchu ułożyć resztę pokrojonego mięsa. Udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wolicie sernik czy makowiec? A może lubicie tak jedno, jak i drugie? W...
Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...
Z fasolki szparagowej...
Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobn ...
Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...