Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Miodowe ogórki małosolne

Opis przygotowania

Ogórki włożyć do słoika. Dodać obrany i pokrojony na mniejsze kawałki chrzan, czosnek, koper, liście czarnej porzeczki i ziarna gorczycy. Wlać miód i zalać solanką (wodę wystarczy posolić, zagotować i wystudzić).

Przykryć, ale nie zakręcać.

Ogórki będą gotowe po 2-3 dniach.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 427
Ewa gotuje - odc. nr 427

Tym razem Ewa ugotuje pożywną zupę jarzynową z szarpaną wieprzowiną. Następnie...

 

Podobne przepisy

Sałatka wiosenna

Warstwowa!

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Placki z cebuli

Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Wróć do listy przepisów