Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka piernikowe

Opis przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. Posiekać z masłem, zagnieść z jajkiem. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce.

Zimne ciasto rozwałkować, posypać cukrem perlistym, złożyć na pół i wyciąć ciasteczka. Piec w temp. 200 st. C przez ok. 15 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Smoothie trójkolorowe

Z malin, szpinaku i jogurtu!

Cud miód jabłka z gruszkami

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Ciasteczka serowe z marmoladą

Mąkę przesiać na stolnicę...

Wróć do listy przepisów