Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połówki śliwek (by owoce nie zsuwały się, w cieście zrobić wgłębienia), pokroić na prostokąty.
Postępując podobnie ułożyć na cieście połówki moreli i kulki wycięte z brzoskwiń (potrzebny jest specjalny nóż). Piec 12-15 minut w temperaturze 200 st. C.
Udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz sięgnie po mrożonki...
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...
Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...