
Owoce sparzyć i odcedzić (powinny być suche), pokroić lub przepuścić przez maszynkę o grubych oczkach. Biszkopty zmielić w maszynce na najmniejszych oczkach.
Z jajek i cukru utrzeć kogel-mogel. Cały czas miksując dodać masło, zagęścić mączką biszkoptową. Wrzucić owoce, dolać rum. Dokładnie wymieszać.
Na andrucie rozprowadzić masę (warstwa powinna mieć 1,2 - 1,5 cm grubości). Przykryć drugim waflem. Przycisnąć, żeby się sklepiło (przydatna jest duża deska lub kilka książek).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...
Na maśle solonym! Wedle receptury z Bretanii...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...
Do garnka wlać wodę, dodać masło, roztopić. Posłodzić, dodać kakao. Podgrzewać 5-7 mi ...