Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Torcik z jagodami

Opis przygotowania

W 2 szklankach wody rozpuścić 2 galaretki (smak zależy od użytych owoców). Śmietanę ubić, podczas ubijania dodać tężejącą galaretkę.

Dużą tortownicę wyłożyć połamanymi długimi biszkoptami, na to nałożyć dowolne owoce sezonowe (pokrojone) lub rozsypać owoce drobne, np. borówki amerykańskie. Masę śmietanowo-galaretkową wylać na owoce. Schłodzić w lodówce.

Ostatnią, trzecią galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki wody. Na zastygnięte ciasto nałożyć warstwę dowolnych owoców i zalać tężejąca galaretką.

Można podawać z rozetką bitej śmietany.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 135
Ewa gotuje - odc. nr 135

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...

 

Podobne przepisy

Keks makowy

Z polewą czekoladową...

Torcik czekoladowy

Z kremem i owocami;-)

Banany z grilla

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...

Sernik lwowski

Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)

Wróć do listy przepisów