Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pucharki z musem brzoskwiniowym

Opis przygotowania

Galaretki rozpuścić w 1  1/2  szklanki gorącej wody, lekko przestudzić. Brzoskwinie wraz z zalewą przełożyć do miksera, dodać galaretkę i zmiksować. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa stężała i miała konsystencję gęstej śmietany.

Na spód pucharków nałożyć kawałki ananasa i warstwę musu brzoskwiniowego, na nią śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i kruszonkę z ciasteczek oraz mocno schłodzonej czekolady (składniki należy drobno zmiksować), następnie ponownie warstwę musu brzoskwiniowego. Udekorować bitą śmietaną, kruszonką i miętą. Wstawić do lodówki - podawać mocno schłodzone.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 187
Ewa gotuje - odc. nr 187

Maj to okres przyjęć komunijnych. Ewa podpowie jak urozmaicić menu na takiej...

 

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe

Można je podpiec na ruszcie.. A co!

Pierniczki

Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód. Zdjąć z ognia, dać przyp ...

Babka z jajem

Do rondelka wrzucić masło, wlać olej, ajerkoniak i wodę...

Galaretki w cytrusach

Owoce starannie wyszorować...

Wróć do listy przepisów