Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić. Brzoskwinie wraz z zalewą przełożyć do miksera, dodać galaretkę i zmiksować. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby masa stężała i miała konsystencję gęstej śmietany.
Na spód pucharków nałożyć kawałki ananasa i warstwę musu brzoskwiniowego, na nią śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i kruszonkę z ciasteczek oraz mocno schłodzonej czekolady (składniki należy drobno zmiksować), następnie ponownie warstwę musu brzoskwiniowego. Udekorować bitą śmietaną, kruszonką i miętą. Wstawić do lodówki - podawać mocno schłodzone.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Maj to okres przyjęć komunijnych. Ewa podpowie jak urozmaicić menu na takiej...
Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować...
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Naciąć delikatnie po obwodzie (podczas piecze ...
Do rondelka wrzucić masło, wlać olej, ajerkoniak i wodę...
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...