Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placek gaździny

Opis przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i cynamonem. Odstawić na 10 minut do lodówki.

Następnie wymieszać z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i jajami. Przełożyć na wysmarowana masłem blachę i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec przez około 1 i  1/2 godz. w temp. 170 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 108
Ewa gotuje - odc. nr 108

”Otoczaki dunajeckie i placek gaździny” Tym razem Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Batoniki orzechowe

Warto mieć pod ręką;-)

Ciasto miodowe z dynią

Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!

Gruszki w cieście czekoladowym

Mąkę przesiać z kakao. Dodać cukier...

Wróć do listy przepisów