Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Banany z grilla

Opis przygotowania

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć cukrem wymieszanym z cynamonem. Nałożyć rodzynki.

Zawinąć w folię i upiec na grillu lub w piekarniku (15-20 minut, 180 st. C). Podawać z bitą śmietaną z cukrem waniliowym.

Można udekorować świeżą melisą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 19
Ewa gotuje - odc. nr 19

Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...

 

Podobne przepisy

Smoothie trójkolorowe

Z malin, szpinaku i jogurtu!

Norweski przysmak jabłkowy

Wiejskie dziewczęta w welonach - tak brzmi oryginalna nazwa tego deseru;-)

Cud miód jabłka z gruszkami

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Nugat orzechowy

Lekki deser na malinowym lustrze...

Wróć do listy przepisów