Masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do ciasta. Dodać pozostałe składniki.
Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek, ubitą ze szczyptą soli. Piec w formie z kominkiem (średnica 28 cm), w temp. 170 st. C przez 60-70 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Sobotę Wielkanocną Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....
Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z l ...
Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...