
Do m±ki wsypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać kakao i cukier waniliowy. Wymieszać.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i zmiksować.
Do spienionych jajek wlać olej z pestek winogron. Zmiksować. Dodać jogurt. Porcjami dodać sypkie składniki i zmiksować na niskich obrotach.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem i dorzucić do ciasta. Przełożyć do tortownicy (¶rednica 26 cm, spód wy¶cielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i obsypane bułk± tart±).
Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować roztopion± czekolad± z dodatkiem ¶mietanki oraz połówkami orzechów włoskich.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gotowanie w pierwszym w ramówce wiosennej odcinku „Ewa gotuje”...
Z rodzynkami... Pachn±ca cynamonem!
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczow± oraz kakao. M±kę wymieszać z ...
M±kę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczk±, dodać żółtka ...
Z nutk± egzotyki!