Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto czekoladowe

Opis przygotowania

Do m±ki wsypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać kakao i cukier waniliowy. Wymieszać.

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i zmiksować.

Do spienionych jajek wlać olej z pestek winogron. Zmiksować. Dodać jogurt. Porcjami dodać sypkie składniki i zmiksować na niskich obrotach.

Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem i dorzucić do ciasta. Przełożyć do tortownicy (¶rednica 26 cm, spód wy¶cielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i obsypane bułk± tart±).

Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować roztopion± czekolad± z dodatkiem ¶mietanki oraz połówkami orzechów włoskich.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 532
Ewa gotuje - odc. nr 532

Gotowanie w pierwszym w ramówce wiosennej odcinku „Ewa gotuje”...

 

Podobne przepisy

Szarlotka z jabłkami prażonymi i budyniem

Z rodzynkami... Pachn±ca cynamonem!

Ciasteczka orzechowe

Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczow± oraz kakao. M±kę wymieszać z ...

Babeczki z owocami

M±kę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczk±, dodać żółtka ...

Kokosowiec z ananasem

Z nutk± egzotyki!

Wróć do listy przepisów