Banany obrać ze skórki, 3 przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Masło roztopić, lekko przestudzić i wlać do bananowej pulpy. Wymieszać.
Jajko zmiksować z ksylitolem. Dodać do bananów z masłem. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Posolić i wymieszać.
Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ostatniego banana, przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na cieście.
Piec przez godzinę w temp. 170-180 st. C (do suchego patyczka).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...
Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...
Jajka zmiksować z cukrem...
Owocowa;-)