Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Batoniki orzechowe

Opis przygotowania

Orzechy pokroić i przełożyć do miski. Dosypać ziarna słonecznika, płatki migdałowe, sezam i żurawinę. Wlać olej, posłodzić miodem. Wymieszać i rozłożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.

Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu pokroić na mniejsze kawałki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 383
Ewa gotuje - odc. nr 383

Na przednówku Ewa postanowiła ugotować potrawy, wykorzystując składniki,...

 

Podobne przepisy

Sylwestrowe oponki

Z ciasta drożdżowego;-)

Ciasto cytrynowe

Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać sk ...

Sernik czekoladowy na herbatnikach

Dużo czekolady i kajmaku...

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, mąki ...

Wróć do listy przepisów