Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto cynamonowe

Opis przygotowania

Masło wrzucić do miski, spienić mikserem. Dodać szklankę cukru, utrzeć. Wybić jajko, zmiksować.

Mąkę przesiać do miski z sodą, proszkiem do pieczenia i łyżeczką cynamonu. Wlać mleko i dokładnie zmiksować. Przełożyć do niewielkiej foremki (o wymiarach 11 cm x 25 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej mąką). Posypać cukrem wymieszanym z łyżeczką cynamonu.

Włożyć na 30-40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Podawać do kawy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Ciasto z jabłkami i kakao

Na oleju rzepakowym...

Ciasto cytrynowe

Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać sk ...

Cannoli

Rurki z Sycylii;-)

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Wróć do listy przepisów