Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ryż z mango

Opis przygotowania

Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze.

Do rondelka wlać mleczko kokosowe, dodać cukier, sól i cukier waniliowy. Zagotować, po czym dodać ugotowany ryż. Całość podgrzewać jeszcze przez 3-4 minuty.

Przełożyć do miseczki, obok ułożyć mango (wyciąć pestkę, miąższ naciąć w kratkę i wywinąć, by powstał „jeż”). Udekorować świeżą miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 304
Ewa gotuje - odc. nr 304

W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....

 

Podobne przepisy

Ciasto kokosowe

Na mące orkiszowej...

Muffinki z marchewką

I pestkami dyni...

Sernik z węgierkami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło. Wysiekać. Gdy zrobi się ...

Koniczynki

Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta od ...

Wróć do listy przepisów