Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łosoś z grilla

Opis przygotowania

Łososia pokroić na porcje (najlepszy do grillowania jest filet ze skórą), przełożyć do zamykanego naczynia. Przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, dorzucić posiekany koperek. Włożyć do lodówki. Zamarynowanego łososia upiec na ruszcie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 157
Ewa gotuje - odc. nr 157

Łosoś, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...

 

Podobne przepisy

Żeberka w coli z rusztu

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...

Pstrąg pod kartoflem

Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...

Panczkraut

Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach...

Wróć do listy przepisów