Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otartą z cytryny, sok z cytryny i masło. Cały czas mieszając podgrzewać na średnim ogniu 5-7 minut. Jak masa zgęstnieje do konsystencji kremu, zdjąć z ognia i przecedzić do miski przez gęste sitko. Wystudzić, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę ubić na sztywno z 1 łyżką słodziku. Pod koniec ubijania połączyć z żelatyną (wlewać stopniowo).
Do schłodzonej masy cytrynowej małymi porcjami dodać bitą śmietanę. Wymieszać. Chłodzić w lodówce 3 godziny. Udekorować skórką otartą z limonki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje potrawy zgodne z dietą amerykańskiego...
Ser, kokos i mango...
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...
Klasyk z Francji;-)