Cebule obrać i niezbyt drobno posiekać. Wrzucić do miski, oprószyć mąką i wymieszać. Przesypać na sitko i strzepnąć nadmiar mąki.
W rondelku lub na głębokiej patelni mocno rozgrzać olej i partiami usmażyć cebulę na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Wyjąć i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przełożyć do miseczki, posolić i wymieszać.
W szczelnie zamykanym pojemniku prażoną cebulę można przechowywać nawet przez kilka tygodni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...
Buraczki na ostro!
Na przystawkę lub drugie danie...
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...
Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...