Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Polędwiczki w sosie porowym

Opis przygotowania

Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Odstawić na chwilę.

Białą część pora przekroić wzdłuż na pół i umyć pod bieżącą wodą. Następnie pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni na sklarowanym maśle.

Na drugiej patelni podsmażyć polędwiczki – z obu stron, również na sklarowanym maśle.

Podsmażone pory przełożyć na mięso. Podlać winem (można dać więcej niż ½ szklanki). Gotować na dużym ogniu, by alkohol odparował. Zalać śmietaną. Dusić pod przykryciem około 15 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 211
Ewa gotuje - odc. nr 211

Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...

 

Podobne przepisy

Spaghetti z sosem cebulowym

Sos do makaronu z... cebuli? Ależ oczywiście;-)

Rolada wieprzowa

Schab naciąć wzdłuż ślimakowo - tak, by powstał płat o grubości około 1 i  1/2 c ...

Kotlety de volaille

W wersji klasycznej, z masłem i koperkiem...

Placki z cebuli

Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!

Wróć do listy przepisów