Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Odstawić na chwilę.
Białą część pora przekroić wzdłuż na pół i umyć pod bieżącą wodą. Następnie pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni na sklarowanym maśle.
Na drugiej patelni podsmażyć polędwiczki – z obu stron, również na sklarowanym maśle.
Podsmażone pory przełożyć na mięso. Podlać winem (można dać więcej niż ½ szklanki). Gotować na dużym ogniu, by alkohol odparował. Zalać śmietaną. Dusić pod przykryciem około 15 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...
Najbardziej amerykański z włoskich makaronów...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na ...