Comber podzielić na kotleciki z kostką. Karkówkę pokroić w dość grube plastry.
Jogurt przełożyć do dużej miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do jogurtu. Limonkę dokładnie umyć i delikatnie zetrzeć zieloną część skórki - do miski. Dolać ocet winny, przyprawić chili, rozgniecionymi w moździerzu ziarnami gorczycy oraz solą.
Pokrojone mięso przełożyć do miski, wymieszać z marynatą i wstawić do lodówki na co najmniej ½ godziny (a najlepiej na kilka godzin lub całą noc).
Po tym czasie wyjąć z marynaty i upiec na grillu - do miękkości, z obu stron.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...
Polędwiczkę umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na trzy części, nie docinając jednak do końca...
Mięso oczyścić z błon. W środku zrobić otwór i włożyć do niego śliwki...
Dla wegan!
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...