Dzwonka karpia ułożyć w misce. Posolić i przełożyć plastrami cebuli. Odstawić na kilka godzin (a jeszcze lepiej na całą noc). Po tym czasie obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle.
Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posmarować sosem z musztardy, miodu, przeciśniętego przez praskę czosnku i oliwy.
Piec przez 10 minut w temp. 180 st. C.
Posypać usmażonymi na maśle płatkami migdałów. Udekorować cząstkami cytryny i tymiankiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed świętami Ewa Wachowicz zaprosi widzów pod Babią Górę. Boże Narodzenie...
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...
Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...
Zagrebački Odrezak...