Golonki włożyć do garnka z wrzątkiem. Wrzucić pokrojoną na mniejsze kawałki włoszczyznę. Przyprawić lubczykiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić. Przykryć i gotować prawie do miękkości.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do miski wlać sos BBQ, syrop klonowy i sos sojowy. Przyprawić papryką. Wlać olej z pestek winogron. Wymieszać. Połową marynaty posmarować mięso. Wstawić na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Mniej więcej w połowie pieczenia posmarować resztą marynaty.
Podawać z gotowanymi warzywami i purée.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka programu będzie zachęcać...
Polędwiczkę zamarynować w białym winie z dodatkiem oliwy, soku z pomarańczy, tymianku, rozmaryny oraz pozostałych przypraw...
Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...
Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. ...
Przygotować marynatę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. W ...