Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Curry z kurczakiem

Opis przygotowania

Olej rozgrzać w rondlu lub na dużej patelni i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pastę curry. Wymieszać.

Filet pokroić w paski. Wrzucić do garnka. Smażyć przez chwilę. Zalać mleczkiem kokosowym i rosołem. Doprawić solą. Dorzucić liście kaffiru. Przykryć i dusić prawie do miękkości.

Dolać przecier pomidorowy. Zakwasić sokiem z cytryny. Wrzucić orzechy nerkowca. Wymieszać i podgrzewać przez kilka minut.

Curry nałożyć do miseczki. Podawać z ryżem. Udekorować cząstkami limonki i kolendrą lub natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 515
Ewa gotuje - odc. nr 515

Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...

 

Podobne przepisy

Pieczeń z warzywami

Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na ...

Gołąbki w żurku

W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...

Jesiotr w śmietanie

Filety podzielić na kawałki mniej więcej wielkości plastra pomidora. Oprószyć solą i ...

Gulasz z dorszem

Czemu nie!?

Wróć do listy przepisów