Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Podpłomyk z bobem i szparagami

Opis przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Zrobić dołek, wkruszyć drożdże. Wlać wodę. Dodać cukier i odstawić.

Gdy drożdże zaczną pracować wsypać trochę czarnuszki, posolić i wymieszać łyżką. Dolać roztopione i przestudzone masło. Wyrobić rękoma. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.

Gdy ciasto podwoi objętość rozciągnąć je na blasze piekarnikowej (wyścielonej papierem do pieczenia i posypanej mąką). Posmarować śmietaną. Posypać drobno posiekanym czosnkiem. Ułożyć ugotowany bób, pokrojone szparagi (wcześniej można je zblanszować) i kawałki sera pleśniowego.

Piec przez 15 minut w temp. 230 st. C.

Posypać rukolą i skropić oliwą. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 512
Ewa gotuje - odc. nr 512

Tym razem widzów czeka niespodzianka – gościem programu będzie aktorka...

 

Podobne przepisy

Schab w warzywach

W lekko azjatyckim stylu...

Ziołowy schab pieczony w całości

Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l w ...

Szaszłyki z warzyw i oscypka

Z grilla dla wegetarian!

Sztufada

Świąteczna wołowina faszerowana spyrką;-)

Wróć do listy przepisów