Mąkę przesiać na stolnicę i zaparzyć wrzątkiem (stopniowo wlać szklankę gorącej wody i wymieszać nożem). Wybić jajko, wlać oliwę. Posiekać nożem, następnie dobrze wyrobić. Przykryć miską i odstawić na chwilę.
Liście kapusty poszatkować i obgotować. Wystudzić i odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać kapustę. Wymieszać i podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować. Szklanką lub pierścieniem wyciąć krążki. Na każdy nałożyć farsz. Złożyć na pół i skleić brzegi (można je zwilżyć wodą).
Partiami ugotować w osolonym wrzątku (po wypłynięciu wystarczy minuta). Wyłowić do miski z zimną wodą i odcedzić na sicie.
Przełożyć na półmisek i okrasić zrumienioną na maśle cebulą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po kilku weekendach spędzonych pod Babią Górą Ewa wróci do Krakowa i od...
Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie poło ...
Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...
Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyt ...
Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek ...