Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Polonezy schabowe

Opis przygotowania

Zacząć od farszu. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dodać pieczarki pokrojone w plastry. Posolić i podsmażyć. Dodać musztardę i przecier. Przyprawić papryką. Wymieszać i odstawić.

Mięso pokroić w plastry. Rozbić – podobnie jak na schabowe. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć łyżkę farszu i zwinąć. Roladki obtoczyć w mące. Nadmiar strzepać. Usmażyć na gorącym maśle.

Podawać na sałacie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 476
Ewa gotuje - odc. nr 476

W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa zacznie przygotowania do Wielkanocy....

 

Podobne przepisy

Diabelskie żeberka

Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...

Bryzol z pieczarkami i jajem sadzonym

Kultowa potrawa z PRL-u...

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Pierś kacza w sosie śliwkowym

Ziarna kolendry rozgnieść w moździerzu. Skórkę na kaczych piersiach naciąć...

Wróć do listy przepisów