Masło roztopić w dużym garnku. Wrzucić posiekane cebule. Po chwili dodać mięso. Przesmażyć. Dodać pokrojony czosnek. Dorzucić resztę warzyw – łodyżki selera posiekane w talarki, paprykę pokrojoną w kostkę, marchewki starte na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Dodać pomidory z puszki. Przyprawić oregano, papryką oraz solą. Przykryć i na małym ogniu dusić przez pół godziny. Po tym czasie dorzucić ryż. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez 15-20 minut. Zabielić śmietaną.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grzybowy w pełni, pogoda sprzyja, więc w programie nie może zabraknąć...
Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, przekroić na pół, wydrążyć środki...
Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na m ...